Založ si blog

Výsledok v medicíne, ktorý je pre SAV nezaujímavý

Fakty o elektrofyziologickej potenciálovej metóde – impedančnej terapii

1. Teóriu, že degeneratívne zmeny chrbtice sú nezvratné, môžeme považovať za prekonanú a to na základe dokázaného vplyvu metódy impedančnej terapie.

2. Podstatou metódy impedančnej terapie je schopnosť ovplyvniť stratené regeneračné schopnosti organizmu. Ako dôkaz prebehnutej indukovanej regenerácie, teda ozdravenia organizmu, využívame DGU fenomén, ktorý bol doposiaľ dokázaný na 1078 pacientoch (02/2018).

3. Takýto spôsob liečby bude prezentovaný na svetovom kongrese Spine 2018 v Londýne 11-12 júna 2018 pod názvom „Degeneratívne ochorenie chrbtice ako civilizačné ochorenie je liečiteľné”.

https://spine.conferenceseries.com/abstract/2018/method-of-intervertebral-plate-growth-by-impedance-therapy

4. Doteraz prevládal u medicínskych autorít a ich odborníkov názor, že nieje možné, aby sa poškodená medzistavcová platnička zregenerovala a teda sa vrátila jej pôvodná veľkosť a funkcia.

5. Impedančná terapia ako bezlieková terapia degeneratívneho ochorenia chrbtice sa stáva medicínskym postupom s objektívne merateľným výsledkom ozdravenia pacienta.

6. Význam impedančnej terapie nekončí na úrovni degeneratívnej choroby chrbtice. Jej vplyv sme dokázali taktiež na tkanivo prostaty u mužov, ktoré dokážeme efektívne redukovať bez toho, aby sme použili operačnú techniku. Ťažkosti s močením u takto liečených pacientov odznejú a funkcia prostaty sa opätovne vráti do pôvodného stavu.

7. Doteraz sme nenašli vedecko-výskumné pracovisko, ktoré by ponúklo takýto výsledok v medicíne.

8. 16.6.2017 sme oslovili SAV s cieľom overiť naše výsledky vo vedecko-výskumnom projekte, ktorý bude pod kontrolou takejto významnej slovenskej inštitúcie. Opakovane sme preposielali žiadosti o možnosť odprezentovať našu metódu. Napriek tomu, že SAV má vo svojom poslaní realizovať nezávislý vedecký výskum v lekárskych vedách a oblastiach, ktoré sú zamerané na inovatívne technológie a diagnostiku, bolo naše snaženie bezúspešné. Na naše žiadosti nám nikto dodnes neodpovedal.

9. Začiatkom tohto roka sme poslali oficiálnu žiadosť na Zdravotnícky výbor NRSR a všetkým poslancom NR SR s nádejou, že sa nájde priestor na takúto prezentáciu.

Citujem z listu: „Z dôvodu, že SAV nereaguje na moje listy a je mi tým znemožnená prezentácia môjho unikátneho objavu, obraciam sa na Vás, zdravotnícky výbor NR SR a poslancov NR SR, s prosbou o pomoc pri odprezentovaní tohto jedinečného medicínskeho objavu.“

Je prinajmenšom zvláštne, že sa nám nepodarilo získať odpoveď na naše listy. Nemyslím si, že mi prináleží hodnotiť niekoho činnosť. Čakali sme, že niekto zareaguje možno aj v kontexte s komunikáciou s Akadémiou vied Českej republiky, ktorá nám odpovedala do 10 dní a v komunikácii pokračujeme.

Naša činnosť pokračuje ďalej a zdokonaľovanie našej metódy stále prebieha. Prezentáciami na svetových kongresoch a univerzitných pracoviskách, ktoré máme naplánované až do konca októbra, ponúkame našu metódu do diskusie na pôde medicínskych autorít. V súčastnosti máme identifikovaných partnerov pre overenie našej metódy v praxi len v zahraničí. Stále platí, že som vyštudoval na Slovensku, tu som sa stal neurológom a ukazujem, že aj u nás je možné robiť v medicíne zaujímavé objavy, ktoré nám umožňujú posunúť naše poznanie vpred.

 

MUDr. Pavol Kostka – profil
Narodil som sa roku 1973 v Kežmarku (Slovensko). Štúdium som ukončil na Lekárskej fakulte UK v Bratislave v roku 1999. Lekársku prax som vykonával v Popradskom regióne. V roku 2001 som bol zaradený do atestačnej prípravy v odbore neurológia MZ SR. Atestačnú skúšku v odbore neurológia som absolvoval v roku 2017. Od roku 2000 sa venujem aplikácii špecifického elektrického impulzu (SEI) s cieľom zvrátenia degeneratívneho procesu chrbtice neinvazívnou cestou. V roku 2009 som zaviedol pojem DGU fenomén ako jednoznačný dôkaz rastu medzistavcovej platničky na základe vplyvu SEI v kombinácii s terapiou suchej ihly.

Zoznam pacientov Kliniky Kostka

26.06.2018

A tak sa mi splnil sen. Pred časom som sa totiž rozhodol, že by som sa chcel stať lekárom. Iste mi dáte za pravdu, že to nie je najľahšia škola. Pre mňa to platilo taktiež. Niekedy to šlo ľahšie a niekedy ťažšie. Človek sa ale musí vedieť aj zatnúť a premôcť sa. A tak sa učí, a učí, až kým sa nejakú látku nenaučí a ide na skúšku. A potom to príde. Buď [...]

Spine 2018 – Medzinárodná konferencia v Londýne

24.06.2018

Človek by sa nemal báť prezentovať svoje skúsenosti a vedomosti. Nebolo tomu inak ani na medzinárodnej konferencii Spine 2018 v Londýne, kde som prednášal o svojich medicínskych výsledkoch za posledné obdobie. Dostal som možnosť odprezentovať svoju metódu impedančnej terapie zúčastneným profesorom. [...]

Impedančná terapia – elektrofyziologická potenciálová metóda

08.06.2018

Degeneratívne ochorenia chrbtice sú hlavnou príčinou bolesti krku, krížov a dolných končatín či už s alebo bez poškodenia nervových štruktúr v chrbticovom kanáli. Ich výskyt rastie s vekom. Vznik a zhoršovanie degeneratívnych zmien chrbtice významne ovplyvňuje genetická predispozícia, zápalové mechanizmy, telesné preťažovanie, a poruchy výživy medzistavcových [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

pavolkostka

Degeneratívne ochorenie chrbtice je liečiteľné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 38204x
Priemerná čítanosť článkov: 2547x

Autor blogu