Založ si blog

„Aby nám platničky narástli a budeme bez bolestí. ” – MUDr. Pavol Kostka

Pacient, ktorý trpí degeneratívnou chorobou chrbtice a spĺňa kritériá pre zaradenie do medicínskej starostlivosti impedančnou terapiou, má počas prvých týždňov vypracovaný dlhodobý regeneračný plán. Analýzou 9 831 pacientov, ktorí sumárne absolvovali 248 643 impedančných terapií, vznikol syntézou dát znalostnej databázy dlhodobý regeneračný plán, ktorý pozostáva z blokov a im priradených fáz.

Práve tento plán ukazuje predpokladané zmeny, ktoré sa budú diať:
– na úrovni terapií impedančnou metódou
– na úrovni obmedzení aktivít pacienta
– na možnej kontrole pacienta v objektívnej klasifikácii, ktorú táto metóda ponúka.

 

V preklade to znamená, že pacient dokáže na základe priebehov grafov sledovať, k akým zmenám v organizme dochádza a dokáže jednoznačne objektívne posúdiť, či sa jeho stav zlepšuje alebo stagnuje.

 

Dlhodobý regeneračný plán pri aplikácii metódy impedančnej terapie – všeobecné rozdelenie

1. Blok – zameraný na zníženie bolestivosti
1. fáza – zaraďovacia
2. fáza – RT symptóm
3. fáza – zaradenie individuálneho cvičenia

2. Blok – zameraný na zvyšovanie fyzického výkonu
4. fáza – zaradenie tréningov
5. fáza – analýza metabolizmu – úprava hmotnosti
6. fáza – fixácia regenerácie

3. Blok – nemedicínsky proces so zameraním sa na odstránenie faktorov, ktoré môžu viesť k opätovnému vzniku degeneratívnej choroby chrbtice

 

Pri analýze pridanej hodnoty našej metódy na človeka sme spozorovali prítomnosť zaujímavého úkazu, ktorý sme nazvali RT symptóm.

 

RT symptóm alebo objavenie sa retrospektívnych ťažkostí je subjektívne vrátenie ťažkostí spätne v čase. Znamená to, že pacient začína pociťovať ťažkosti, ktoré sa u neho objavovali v minulosti. Nemusí sa jednať o ťažkosti akútneho charakteru. Patria tu zväčša bolesti kĺbov, brucha, pichania v okolí srdca, pocity ako trpnutie, porucha koncentrácie a podobne. Neschopnosť stimulovať organizmus s cieľom vybaviť RT symptóm vnímame ako poruchu regenerácie organizmu na úrovni ozdravenia. Pacienti, u ktorých RT symptóm nieje tak ľahko vybaviteľný, majú predĺžený čas regenerácie. Okrem toho u nich sledujeme aj pokročilejší nález degeneratívnych zmien na chrbtici.

 

Záver:

V rámci informačného systému sledujeme viac ako 50 parametrov, ktoré tvoria dynamické zmeny priebehu funkcie generátora SEI (špecifický elektrický impulz) a jeho spätnej väzby, ktorá je odrazom prebehnutej reakcie organizmu na SEI. Odpoveď na SEI sledujeme dominantne ako náboj meraný na elektródach a priebeh odpovede organizmu na SEI zaznamenávame v podobe krivky, ktorú môžeme prirovnať ku krivke EKG. V našej databáze máme približne 1 000 000 záznamov impedančných terapií. Informačný systém spracováva odpoveď organizmu na SEI a porovnáva s údajmi v databáze. Takto klienta parametrizujeme a priraďujeme mu špecifický SEI. Aby sme vytvorili špecifický SEI, je potrebné syntetizovať dostatok dát z impedančných terapií. V súčastnosti rozoznávame 10 skupín, pre ktoré je definovaný špecifický SEI a na úrovni klienta ešte definujeme od 10 do 15 podtypov.

Zoznam pacientov Kliniky Kostka

26.06.2018

A tak sa mi splnil sen. Pred časom som sa totiž rozhodol, že by som sa chcel stať lekárom. Iste mi dáte za pravdu, že to nie je najľahšia škola. Pre mňa to platilo taktiež. Niekedy to šlo ľahšie a niekedy ťažšie. Človek sa ale musí vedieť aj zatnúť a premôcť sa. A tak sa učí, a učí, až kým sa nejakú látku nenaučí a ide na skúšku. A potom to príde. Buď [...]

Spine 2018 – Medzinárodná konferencia v Londýne

24.06.2018

Človek by sa nemal báť prezentovať svoje skúsenosti a vedomosti. Nebolo tomu inak ani na medzinárodnej konferencii Spine 2018 v Londýne, kde som prednášal o svojich medicínskych výsledkoch za posledné obdobie. Dostal som možnosť odprezentovať svoju metódu impedančnej terapie zúčastneným profesorom. [...]

Impedančná terapia – elektrofyziologická potenciálová metóda

08.06.2018

Degeneratívne ochorenia chrbtice sú hlavnou príčinou bolesti krku, krížov a dolných končatín či už s alebo bez poškodenia nervových štruktúr v chrbticovom kanáli. Ich výskyt rastie s vekom. Vznik a zhoršovanie degeneratívnych zmien chrbtice významne ovplyvňuje genetická predispozícia, zápalové mechanizmy, telesné preťažovanie, a poruchy výživy medzistavcových [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

pavolkostka

Degeneratívne ochorenie chrbtice je liečiteľné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 38212x
Priemerná čítanosť článkov: 2547x

Autor blogu