Založ si blog

Impedančná terapia – elektrofyziologická potenciálová metóda

Degeneratívne ochorenia chrbtice sú hlavnou príčinou bolesti krku, krížov a dolných končatín či už s alebo bez poškodenia nervových štruktúr v chrbticovom kanáli. Ich výskyt rastie s vekom. Vznik a zhoršovanie degeneratívnych zmien chrbtice významne ovplyvňuje genetická predispozícia, zápalové mechanizmy, telesné preťažovanie, a poruchy výživy medzistavcových platničiek. V mladom a strednom veku sa ochorenia prejavujú ako ochorenia poškodenej platničky, v strednom a vyššom veku aj ako ochorenia zúženia chrbticového kanála. Nechirurgická liečba, ktorá zahŕňa pokojový režim a adekvátnu medikamentóznu liečbu a rehabilitáciu, je účinná u 80-85% pacientov na úrovni subjektívnych príznakov. Operačná liečba je indikovaná u 10% pacientov, u ktorých pri konzervatívnej liečbe pretrváva dráždenie, alebo sa celkovo pacientov stav zhoršuje. Neodkladnú operačnú liečbu vyžadujú zriedkavé syndrómy. Zvyšných 5-10% pacientov napriek dostupnej liečbe zostáva chronicky postihnutých a to najmä s pretrvávajúcou bolesťou chrbta.

Operačná liečba u pacientov s chronickou bolesťou chrbta býva málo úspešná. Indikuje sa pri výraznom funkčnom zneschopnení.

Prognózu stavu pacientov ovplyvňuje závažnosť prejavov, možnosť poskytnutia rýchlej adekvátnej liečby a psycho-sociálno-ekonomické faktory.

Degeneratívne zmeny chrbtice ako civilizačné ochorenie bolo možné doteraz štandardne liečiť medikamentóznou alebo nemedikamentóznou liečbou, avšak nikdy ho nebolo možné celkom odstrániť.

Teóriu, že tieto degeneratívne zmeny chrbtice sú nezvratné, môžeme považovať za prekonanú. Dôvodom je metóda impedančnej terapie.

Prezentovaná metóda impedančnej terapie otvára nový pohľad na liečbu a prognózu degeneratívnych zmien chrbtice. Výsledky liečby impedančnou terapiou u pacientov s degeneratívnymi ochoreniami chrbtice sú dôvodom, prečo si dovoľujeme ponúknuť inovatívny liečebný proces pre ostatné zdravotnícke zariadenia s objektívne merateľným výsledkom. Sme jediní, ktorí túto metódu prezentujú na kongresoch a odborných stretnutiach nielen na Slovensku ale aj v zahraničí. Popredné vedecké autority v Európe už prejavili záujem o metódu indukovanej regenerácie, ktorú budeme oficiálne prezentovať na svetovom kongrese, zameranom na ochorenia chrbtice v Londýne 11.-12.6.2018, kde sme dostali jedinečnú možnosť predstaviť túto metódu ako jeden z troch hlavných kongresových speakerov.

https://spine.conferenceseries.com/abstract/2018/method-of-intervertebral-plate-growth-by-impedance-therapy

Nakoľko uvedená metóda nebola do dnešného dňa podrobená nezávislému vedeckému výskumu, rozhodol som sa už v minulosti písomne obrátiť na Vedeckú radu Slovenskej akadémie vied, ako som už písal v predchádzajúcom blogu. Jej poslaním je, okrem iného, realizovať’ nezávislý vedecký výskum v lekárskych vedách a oblastiach, ktoré sú zamerané na inovatívne technológie a diagnostiku. V nadväznosti na vymedzené poslanie SAV som požiadal o možnosť spolupráce so SAV pri vedeckom výskume tohto inovatívneho postupu. Žiaľ, ani po opakovaných listoch mi zo strany SAV do dnešného dňa nebola doručená žiadna odpoveď. Z dôvodu, že SAV nereaguje na moje listy a je mi tým znemožnená prezentácia môjho unikátneho medicínskeho objavu, obrátil som sa preto na zdravotnícky výbor NR SR a poslancov NR SR s prosbou o pomoc pri odprezentovaní tohto jedinečného medicínskeho objavu.

Výsledok bol taký istý.

Význam impedančnej terapie však nekončí iba na úrovni degeneratívnej choroby chrbtice. Jej vplyv sme dokázali taktiež na prostatické tkanivo u mužov.

Ku dnešnému dňu sme nenašli jediné pracovisko, ktoré by niečo také dokázalo zrealizovať.

 

Bratislava 2018                                                                                MUDr. Pavol Kostka – neurológ

Zoznam pacientov Kliniky Kostka

26.06.2018

A tak sa mi splnil sen. Pred časom som sa totiž rozhodol, že by som sa chcel stať lekárom. Iste mi dáte za pravdu, že to nie je najľahšia škola. Pre mňa to platilo taktiež. Niekedy to šlo ľahšie a niekedy ťažšie. Človek sa ale musí vedieť aj zatnúť a premôcť sa. A tak sa učí, a učí, až kým sa nejakú látku nenaučí a ide na skúšku. A potom to príde. Buď [...]

Spine 2018 – Medzinárodná konferencia v Londýne

24.06.2018

Človek by sa nemal báť prezentovať svoje skúsenosti a vedomosti. Nebolo tomu inak ani na medzinárodnej konferencii Spine 2018 v Londýne, kde som prednášal o svojich medicínskych výsledkoch za posledné obdobie. Dostal som možnosť odprezentovať svoju metódu impedančnej terapie zúčastneným profesorom. [...]

MUDr. Pavol Kostka – štúdia liečby

07.06.2018

Štúdia liečby degeneratívnej choroby chrbtice inovatívnou metódou impedančnou terapiou (kód štúdie: KIT01/2018EU-SR – skrátená verzia) Porovnávacia štúdia monitorujúca účinok impedančnej terapie ako bezliekovej liečby na degeneratívnu chorobu chrbtice objektivizovaná MR nálezom pred a po absolvovaní liečebného režimu. Štúdia pozostáva zo synopsisu, [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

pavolkostka

Degeneratívne ochorenie chrbtice je liečiteľné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 38210x
Priemerná čítanosť článkov: 2547x

Autor blogu