Založ si blog

Charles Robert Darwin, ďakujeme.

Pre nezasvätených, Charles Robert Darwin bol britský prírodovedec, ktorý sa zapísal do dejín ako pôvodca teórie evolúcie prirodzeným výberom. Uvedomoval si, že reakcia na tak kacírsku myšlienku v tom období bude mimoriadne negatívna a preto sa zveril so svojou prácou iba najbližším spolupracovníkom. O pár rokov neskôr Alfred Rassel Wallace vypracoval podobnú teóriu a správa o jej zverejnení prinútila Charlsa Roberta Darwina všetko, na čom dovtedy pracoval, čo najskôr zverejniť (zdroj – wikipédia).

A možno to bolo všetko ináč. Dôležité ale je, že nikto ani po toľkých rokoch nedokázal ponúknuť iný pohľad na proces evolúcie. Výsledok životného diela Charlesa Roberta Darwina pravdepodobne nikomu neuľahčí život, no minimálne ponúkne nový pohľad na svet okolo nás.

Nenechajme sa zmanipulovať ľuďmi, ktorí si myslia, že majú právo mať pravdu vo všetkom a byť prví tam, kde im to nepatrí. Platí to napríklad aj pre niektorých politikov, ktorí nás súdia, veľmi často prezentujú svoju pravdu a podľa seba vysvetľujú, ako to všetko vlastne bolo a je. Sú to aj ľudia, ktorých môžeme nazvať samozvanými záchrancami spoločnosti. Starajú sa o blaho nás všetkých pod rúškom čistoty a váženého pohľadu – pravda je však častokrát úplne niekde inde.

Ja osobne som sa v minulosti venoval hlavne svojej práci. Intenzívne som sa snažil zdokonaliť a vylepšiť svoju medicínsku teóriu a vo svojej praxi dokázať najskôr samému sebe a neskôr aj iným, že má význam hľadať nové postupy a riešenia. Ak niečo funguje, tak sa všetci môžeme tešiť, že existuje riešenie na nejaký problém.

Čo ak to ale začne niekomu prekážať?
Čo ak sa niekto cíti dotknutý a navyše sa začne cítiť nedocenený lebo už nie je tak žiadaný?
Jeho práca sa tak stáva štandardnou, reputácia klesá, ešte aj výsledky sú priemerné, ak nie náhodné. Odpoveď bude asi len v tvrdej svedomitej práci, pri neochvejnom pocite, že riešenie existuje a môže byť na dosah. A nepochybne aj viera v to, že nie všetko tu už bolo a je.

Všetkým, ktorí vidia vo svojej práci zmysel, prajem všetko dobré. Tým, ktorí nato ešte neprišli, že pri práci by sa mal produkovať výsledok, chcem odkázať, že to vôbec nie je ťažké a nebolí to. Bude lepšie, keď nebudeme čakať na tú správnu chvíľu donekonečna a začneme šíriť čo vieme a na čo sme prišli, keďže v tom máme jasno.

Charles Robert Darwin, ďakujeme Vám.

Zoznam pacientov Kliniky Kostka

26.06.2018

A tak sa mi splnil sen. Pred časom som sa totiž rozhodol, že by som sa chcel stať lekárom. Iste mi dáte za pravdu, že to nie je najľahšia škola. Pre mňa to platilo taktiež. Niekedy to šlo ľahšie a niekedy ťažšie. Človek sa ale musí vedieť aj zatnúť a premôcť sa. A tak sa učí, a učí, až kým sa nejakú látku nenaučí a ide na skúšku. A potom to príde. Buď [...]

Spine 2018 – Medzinárodná konferencia v Londýne

24.06.2018

Človek by sa nemal báť prezentovať svoje skúsenosti a vedomosti. Nebolo tomu inak ani na medzinárodnej konferencii Spine 2018 v Londýne, kde som prednášal o svojich medicínskych výsledkoch za posledné obdobie. Dostal som možnosť odprezentovať svoju metódu impedančnej terapie zúčastneným profesorom. [...]

Impedančná terapia – elektrofyziologická potenciálová metóda

08.06.2018

Degeneratívne ochorenia chrbtice sú hlavnou príčinou bolesti krku, krížov a dolných končatín či už s alebo bez poškodenia nervových štruktúr v chrbticovom kanáli. Ich výskyt rastie s vekom. Vznik a zhoršovanie degeneratívnych zmien chrbtice významne ovplyvňuje genetická predispozícia, zápalové mechanizmy, telesné preťažovanie, a poruchy výživy medzistavcových [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

pavolkostka

Degeneratívne ochorenie chrbtice je liečiteľné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 38302x
Priemerná čítanosť článkov: 2553x

Autor blogu